Tudatosan nem elkerülhető, de rutin beavatkozás

A bölcsességfog eltávolítás, sajnos, hiába félünk a fogorvostól, hiába figyelünk oda extra szinten fogaink épségére, ha a sor úgy döntött, akkor előbb utóbb elér minket.
Sajnos, ez nem hozzáállás, egészséges életmód, vagy a fogorvosi tanácsok követésének függvénye, valójában csak genetikai dolog.
Az emberek döntő többsége, ma még rendelkezik bölcsességfoggal, és ezek szinte minden esetben elő is bújnak előbb, vagy utóbb.
Még ebben az esetben is van pár százalék esélyünk, hogy a növekedésük iránya szerencsés és helyük is van, így a bölcsességfog húzás nem lesz szükséges, de sajnos, mindezen lehetőségek, összesen sem adnak okot túl nagy reményre.
A fejlett országokban, ma a bölcsességfog eltávolítás a leggyakrabban végzett sebészeti beavatkozás. Szinte azt lehet mondani, mindenki számára eljön az ideje. Ez viszont azt is jelenti, egyúttal, hogy a bölcsességfog húzás egy olyan rutinműtétté vált, mára, hogy semmi okunk félni tőle. Teljesen fájdalommentesen és minimális komplikációs kockázattal jár. A lényeg, hogy időben forduljunk fogorvosunkhoz, amint észrevesszük a növekedésük legkisebb jelét, hiszen felesleges problémáktól óvhatjuk meg magunkat ez által.

Vélemény, hozzászólás?