Tanácsok az esküvői fotós helyszín kiválasztásához

Az esküvői fotós helyszín alapvetően meghatározza a kreatív esküvői fotóknak, de magának a fotózásnak is a hangulatát, ezért érdemes némi energiát fektetni a legmegfelelőbb helyszín kiválasztásába. Az alábbiakban esküvői fotós szempontból igyekszem megközelíteni a témát, hogy segítsek a döntést illetően.

Mindenképpen illeszkedjen az esküvői fotós helyszín a személyiségetekhez

Az esküvői fotózás során az a legfontosabb, hogy kényelmesen és jól érezzétek magatokat, mert ilyen körülmények között tudtok a személyiségeteknek megfelelően viselkedni. Ha zavar, hogy millió szempár követi végig a fotózásotokat, akkor nyilván nem szabad a Budai várban fotóznotok, de ha szereted a spontán dolgokat, és az ebből kialakuló teljesen egyedi eseményeket, akkor ez egy ideális helyszín lehet a számotokra. Lehet a helyszín egy főúri pompával megépített patinás épület, valamelyik nevezetesség, ipari környezet, vagy akár a természet, az a lényeg, hogy mindketten jól érezzétek magatokat egy ilyen környezetben.

 

Kültéri, kontra beltéri esküvői fotós helyszínek

Miután az esküvők időjárás szempontjából az év legbarátságosabb időszakában vannak megtartva, még mindig tartja magát az a divat, hogy a kreatív esküvői fotózást kültéri esküvői fotós helyszínen szokás megtartani. Ez rendjén is van így, mert egy kültéri fotózás olyan sok szabadságot, és kreatív lehetőséget rejt magában, amelyekkel mindenképpen érdemes élni. Ezzel együtt a beltéri fotós lehetőségeket is érdemes megfontolni, mert manapság nagyon sok olyan lehetőség adódik, amelyek felveszik a versenyt a kültéri helyszínekkel. A beltéri esküvői fotós helyszíneknek ráadásul van egy olyan előnyük is, hogy rossz időjárás esetén is meg lehet tartani a fotózásokat. Éppen ezért azt tanácsolom, hogy külső esküvői fotós helyszín választása során rossz idő esetére legyen egy olyan beltéri helyszín is tartaléknak betervezve, ahol meg lehet tartani a fotózást.

 

Miért ne lehetne több esküvői fotós helyszínen fotózni?

Vannak olyan párok, akik kifejezetten szeretnének több helyszínen fotózni, mert valamilyen okból több helyszínhez is kötődnek. Manapság ez is nagyon könnyen kivitelezhető, ráadásul az esküvői fotós képanyag is változatosabb lesz, ha más helyszínek is biztosítanak hátteret. Az egyetlen hátráltató tényező az idő, ezért nagyon jól meg kell tervezni a helyszínek közötti utazást, illetve kellő időt kell szánni magára a fotózásra is. Minderre ellenszer a külön napi kreatív fotózás, mert ilyen esetben az idő nyomása nélkül lehet elvégezni a fotózást.

 

Lehet-e egyben esküvői fotós helyszín a lakodalom helyszíne?

Manapság a lakodalmat lebonyolító vendéglátóhelyek egy része olyan miliőt tud megteremteni, amelyek tökéletesen megfelel akár esküvői fotós helyszínnek is. Ezzel a kényelemmel érdemes élni, hogyha a helyszín valóban alkalmas esküvői fotózásra, ráadásul a nyilvánvaló kényelmi szempontok mellett sokkal természetesebb hatású fotókat lehet készíteni egy az igényeiteknek megfelelően dekorált és berendezett helyszínen.

 

Engedélyek, költségek és praktikus dolgok

Nagyon fontos megjegyezni, hogy néhány esküvői fotós helyszínen csak engedéllyel lehet fotózni, így a helyszínnel érdemes jó előre egyeztetni, illetve elintézni a foglalást. Az engedélynek sokszor lehet egy az esküvői költségvetéshez képest minimális költségvonzata, amivel a tervezéskor érdemes számolni.

A nagy nap menetrendjében a kreatív fotózásnak helyet kell szorítani, amelyhez hozzátartozik az esküvői fotós helyszínre, vagy helyszínekre való eljutás is. Ez nemcsak időráfordítást jelent, hanem kell legalább egy személy, aki segít az utazásban.

 

 

Összességében elmondható, hogy az esküvői fotós helyszín nemcsak szimplán háttere a kreatív esküvői fotózásnak, hiszen alapvetően meghatározza a fotózás miliőjét, de akár a hangulatát is, ezért érdemes nagy energiát szentelni a megfelelő helyszín kiválasztásába, majd az esetleges lefoglalással kapcsolatos praktikus ügyintézésbe. Fontos tudni, hogy önmagától a helyszíntől még nem lesznek jók az esküvői fotók – ehhez kell még egy jó esküvői fotós, és egy jó hangulatú fotózás – de a feltételek megteremtésével tudtok egy jó nagyot előrelépni ennek az érdekében.

Torzsa Lajos – esküvői fotós Budapest

Vélemény, hozzászólás?