Melyik a legerősebb gaming platform?

A mai konzolok valóban sokkal erősebbek az elődöknél, de egy Xbox-ot vagy egy Ps-t felesleges összehasonlítani egy olyan számítógéppel, ami kifejezetten videojáték céljából lett megépítve. Bárki bármit is mond, felépítésükből adódóan még mindig a gamer PC-k számítanak a legerősebb gaming eszközöknek. Az ok rendkívül egyszerű, ami nem más, mint a méret. Egy gamer PC esetében nincsenek korlátok. Hatalmas házakat lehet teletömni folyadékhűtéses rendszerekkel meg három ventilátoros videokártyákkal.

A konzol és a PC két külön kategóriának számít ebből a szempontból. viszont mind a kettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Például nem fordulhat elő, hogy egy konzolon a játékok elkezdjenek akadozni, laggolni. Nem kell mindenféle driver-t telepítgetni, hogyha valamiért nem indul a játék. Nem kell a grafikai beállításokkal szöszmötölni, mire végre megtaláljuk, hogy miként fut a legjobban a videojáték. A konzol elé csak leülünk, bekapcsoljuk, és már mehet is a játék. Kényelmesebb egy kontrollerrel irányítani mindent, mint egérrel és billentyűzettel. Viszont a teljesítményükön nem lehet változtatni.

Azonban egy gamer PC bármikor fejleszthető a kívánt alkatrészekkel, ám ez rendkívül költséges. Az nVidia büszkesége a GeForce 1080-as videokártya minden változata többe kerül, mint egy PS4 Pro. Mindenki maga döntheti el, hogy mennyit ér a teljesítmény és mennyit a látvány. Az viszont biztos, hogy PC-n minden részletesebb és kidolgozottabbnak fog hatni. Sokkal több effekt megjelenítésére képesek a számítógépekbe szánt videokártyák. Ám ez nem minden játék esetében van így. Akadnak olyan játékszoftverek, amik szinte ugyanúgy néznek ki Xbox One X-en vagy Playstation Pro-n, mint egy erős asztali gépen.

Látvány terén biztosan többre képes egy gamer PC, azonban ehhez szükség van olyan videojátékokra, amikben ez meg is mutatkozik. A másik gond az optimalizálás szokott lenni. A legtöbb játékot a konzolokhoz igazítják és csak ezután portolják számítógépre, amin már nem fog olyan tökéletesen futni. Aki egy igazán erős gaming platformot szeretne, az mindenképp a PC mellett döntsön.

Vélemény, hozzászólás?