Dömötör WC tartály

Ezért elterjedt a Dömötör WC tartály

Kétség sem fér hozzá, hogy a WC kialakítása, külseje éppen annyira fontos, mint az, hogy mindig jól működjön. Ezen túlmenően nyilvánvalóan az sem árt, ha az öblítés víztakarékosan történik. Aki fontosnak tartja az esztétikumot, a víztakarékosságot és megfelelő működést is, a Dömötör WC tartály mellett dönt, amelyik ezt a három igen lényeges tulajdonságot ötvözni tudja, megalkotva egy olyan eszközt, amelyikben az emberek nem csalódnak.

Ezen korszerű modell monoblokkos vagy beépített fajtája kettős öblítési funkcióval rendelkezik, ami révén a takarékosság garantált. Természetesen a Dömötör WC tartály esetében mondani sem kell, hogy a vízszivárgás teljes mértékben ki van zárva. A régebbieknél sajnos ez nem így volt, és emiatt naponta akár 20 liternyi túlfogyasztás is volt. Ez napjainkban, ahol mindenki a spórolásra és hatékonyságra törekszik, nem megengedett.

A Dömötör WC tartály az éves karbantartással, áttekintéssel több évtizedig remekül működik és nem okoz fejtörést a lakóknak. A karbantartás esetében a szakaszoló csapot kötelezően el kell zárni. Lehet bármennyire is modern a szerkezet, a vízkő lerakódását nem viseli jól. Ez főként a mozgó alkatrészeknél, vezetőcsapoknál, függőleges rudazatoknál okozhat mozgászavarokat, ahol a szelep emiatt nem zár le teljesen. A szelep zárását akadályozhatja a működtető karra rakódott vízkőréteg, amely meggátolhatja a mozgását.

Ez a szelep kiömlő csövének vízköves végére is vonatkozik, amit a gumitömítés már nem képes tökéletesen lezárni. A probléma megoldása érdekében nem szükséges egyből szakembert hívni. A Dömötör WC tartály ezen része tömény ecetes és citromsavas áztatással megtisztítható.