Ez a nadrágfazon nem hiányozhat a gardróbodból: élvezd a kényelmes eleganciát!

Közeleg az ősz, így hűvösebb időben szükség lehet egy olyan divatdarabra a szekrényünkben, amely alkalmi és hétköznapi viseletnek is megfelel, miközben nemcsak kényelmes, de nőies és sikkes is.

A szivarnadrág már az 1950-es évek óta jelen van a női ruhatárakban, és kifejezetten kedvelt darabja volt az önkifejezés és az elegancia időszakának. Azóta sem hagy cserben bennünket, ha klasszikus és letisztult megjelenést kölcsönző, magassarkúval is viselhető nadrágot keresünk.

De mi is pontosan a szivarnadrág, kinek ajánljuk, és hogyan érdemes viselni?

A szivarnadrág vagy cigarettanadrág egy szűk, egyenes nadrágfazon, általában zsebbel és hajtásokkal az övrésznél. Szára lehet teljesen egyenes, vagy lefelé enyhén szűkülő, de általában térdtől lefelé a térd vastagságának megfelelő szélességű. Bár bokavillantó szabással rendelkezik, alacsony és magas növésű hölgyeknek egyaránt jól áll! Azoknak a testtípusoknak a legelőnyösebb, akik formás lábakkal rendelkeznek, ezt ugyanis gyönyörűen kiemeli – ilyen például az alma, a fagyitölcsér, esetleg a téglalap alkat.

A ruhadarab eredetileg maszkulin jellegét kitűnően lehet nőies darabokkal kiegészíteni, esetleg magassarkúval is viselni. Lapos cipőkkel, akár félcipővel pedig lezseren elegáns megjelenését hangsúlyozhatjuk.

Ez a nadrág remekül kombinálható a manapság népszerű és trendi kiegészítőkkel, színkombinációkkal: túlméretezett ingekkel, oversize zakókkal, esetleg egy kényelmes blézerrel vagy ujjatlan blúzzal is bátran hordható. A klasszikus egyszínű szivarnadrágot élénk színű vagy mintás felsőkkel is feldobhatjuk, azonban nem csak a megszokott fekete színben szerezhetjük be, ugyanis fénykorát éli a tyúklábminta és a gingham kocka, és izgalmas választás lehet egy csíkos vagy egy virágmintás darab is.

Ezt a klasszikus darabot praktikussága miatt nem érdemes kihagyni az átmeneti ruhatárunkból, hiszen tavasszal és ősszel is nőiessé és lazává teszi megjelenésünket. Szoknyakedvelőknek ajánlott, nadrágkedvelőknek kötelező!

Vélemény, hozzászólás?