aromaterápia illóolajok

Elsőrangú a teafaolaj pattanás eltüntetésére

Az aromás növények az éltető Nap sugarait, melegét, a tápláló földet és vizet használják fel a fotoszintézishez, aminek során a kiválasztó sejtekben illatesszenciák jönnek létre, mint például az illóolaj és a balzsam. A civilizációval egyidősek az aromaterápia illóolajok, amelyeket felfrissítés, relaxálás, testápolás, gyógyítás, esetleg csábítás céljából szoktunk használni. Ezeknek a természetes készítményeknek számtalan csodálatos tulajdonságuk van, hiszen illatosítanak és szagtalanítanak, javítják a közérzetet, fertőtlenítik a lakásunk levegőjét, elpusztítják a baktériumokat. Kiválóan és eredménnyel alkalmazhatóak az aromaterápia illóolajok megfázás esetén, mert oldják a nyálkát és megkönnyítik a légzést. Hogyha bőrápoló olajba keverünk illóolajt, az remekül tisztítja és ápolja a bőrünket. Egy igazi csoda tehát az illóolaj, amiről úgy tartják, hogy az adott növény életenergiájának, erejének hordozója. Az aromaterápia illóolajok varázslatos hatását mindenkinek meg kell ismernie, ehhez viszont kizárólag magas minőségű termékeket szükséges megvásárolnia.

A medinatural.hu webáruház olyan hely, ahol csak 100%-ig természetes alapanyagokból előállított, színvonalas készítményeket lehet kapni. Terápiás szempontból a leghatékonyabb gyógynövényekből nyert illóolajok kerülnek a MediNatural márkanév alatt az üvegbe, erről meggyőződhet Ön is! A pattanásos bőr elég kellemetlen és csúnya probléma, ami ellen a természetes anyagok szintén hatékonyan lépnek fel. Egyedülálló erőforrásával, a teafaolaj pattanás eltüntetésére kiválóan alkalmas. Ugyanis ez az olaj majdnem 100 különböző kémiai összetevőből áll. Fő alkotóeleme a terpinén-4, ami mintegy 30%-ban van jelen benne.

Elsősorban ennek köszönhető az erős gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása. Remek eredményt hoz abban az esetben, ha teafaolaj pattanás ellen van alkalmazva. Igaz, hogy kicsit hosszabb ideig kell várni a szemmel látható eredmény eléréséig, mint a benzoil-peroxid tartalmú készítmények alkalmazásánál, de megéri, hiszen ez jóval kevesebb zavaró mellékhatással jár. De hatékonyan enyhíti a rovarcsípések okozta viszketést, a horzsolások gyógyulását is elősegíti, valamint ekcémára szintén hatásos a teafaolaj. Sokan alkalmazzák zsíros, korpás haj kezelésére és bizony jó tapasztalatokról számolnak be. Mivel a különféle pörsenések rendkívül zavaróak, gyakran használt termék a teafaolaj pattanás leszárítására. A természetes készítmények kedvelői ezt a megoldást választják és a fent említett webshopból szerezhetik be ezt az ideális terméket.