Digitális világ és a változás

Manapság mindig, minden a változás körül forog. A digitalizáció lehetővé teszi a gyorsaságot, hatékonyságot, a mozgalmas döntéshozatalt. Nincs időkorlát, kötöttség. Bármikor bármi megtörténhet. Ezáltal sokkal gyorsabban bekövetkezhetnek a változások is.

Ami ma versenyelőny, újdonság és szenzációt generál, az holnap már akár elavultnak is számíthat. Sose tudhatjuk hogy mi hoz sikert és az meddig fog tartani. Bárki nyerhet és bárki elbukhat egyik napról a másikra, a szerencse forgandó a digitális világban és annak révén. Az állandóság megszűnt létezni és alaposan fel kell kötni annak a nadrágot, aki szeretne lépést tartani, a víz felszínén maradni és az örök nyertesek kis létszámú, talán csak illúzió csapatához tartozni.

Ha a mobiltelefonok piacát nézzük, a világ a féle halad, hogy viszonyunk egyre csak szorosbodik eme remek készülékünkkel. Annak köszönhetően, hogy egyre több funkcióval és feladattal ruházzuk fel mobiltelefonunkat, életünk számos területén megkönnyítik a dolgunkat. Nem kell mindent észben tartani, bármikor bárki elérhető, utolérhető, lekövethető, még mi is… A mobiltelefon hátterében persze számtalan bonyolult folyamat zajlik le akár egyetlen perc alatt, mi ebből mit sem veszünk észre. Csak élvezzük a mobiltelefon nyújtotta lehetőségeket.

Az egyik nagy előny, amit a mobiltelefonoknak és a digitális világának köszönhetünk, az a felhő alapú adatrögzítés. Ez biztonságot és költséghatékonyságot nyújt a mobiltelefon tulajdonosai számára, melyet ma már egyre több vállalat biztosít az igénylők felé. A másik térhódítás a chatbotok tudhatják magukénak, melyek olyan programok, amiket mesterséges intelligencia irányít. A chatbotok hátterében ezernyi előre beprogramozott kérdés, illetve válasz található, melyek mind az emberek segítségére lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?