Biciklitúrák Horvátországban

Az Adria mentén nem csak strandolással kapcsolódhatunk ki. A horvát partvidéken számos szebbnél-szebb kerékpárútvonal is várja az aktív pihenés szerelmeseit. A hegyvidéki kerékpárutak között találhatunk olyanokat, amiket kifejezetten a hegyvidéki kerékpározást űzők számára javasolnak, de az aszfaltozott utakon több, családi kirándulásokra is alkalmas túraútvonal is akad. Így mindenki találhat ízlésének és kerékpározási tapasztalatainak megfelelőt a választékból: Makarska-Split, Šibenik-Zadar, NP Plitvice-Učka, Pula-Umag és Szent Márton-Zágráb viszonylatokban is gondolkodhatunk, de igényes, de vonzó utak várnak ránk a Krka és Plitvicei Nemzeti Parkok és a Biakovo, a Velebit és az Učka természetvédelmi övezetek mentén is.

Kerékpározás közben olyan csodálatos tájakban gyönyörködhet, mint például a Kopački Rit vagy a Medvednica a szlavóniai és közép-horvátországi medencében, és akár borkóstolóval is egybekötheti a kirándulást. A híres isztriai kerékpáros bortúra útvonalat például lenyűgöző szőlőültetvények kísérik. Sőt, ha fokozni akarja az élményeket, egy katamaránnal felejthetetlen látogatást tehet a szigetekre is.
Komp árak, horvát autópálya matrica ár itt.

Inspiráló tájak

Horvátország igazán változatos tájakkal büszkélkedhet, amelyek rendkívül alkalmasak a kerékpáros felfedezőutakhoz. Ha úgy dönt, hogy a természeti és kulturális-történelmi szépségeket kerékpárral szeretné felkeresni, akkor nem fog rosszul járni.

A lehetőségek végtelenek, és hívogatóak: meghódításra vár Horvátország legnépszerűbb kerékpáros félszigete, az Isztria, az erdős, illatos Kvarner-szigetek és a Gorski Kotar hegyvidéke, a Lika-Karlovac régió történelmi útjai, a Dinári-hegység a drámaian gyönyörű dalmát tengerparttal, vagy a szlavóniai síkságoktól a zöld folyóvölgyeken át, a művelt dombok felett, a középkori kastélyokkal, és templomokkal a zágrábi városi kerékpáros oázisig.

EuroVelo és más nemzetközi kerékpáros útvonalak Horvátországban

Horvátország az EuroVelo hálózat része, amely összeköti az európai kontinens egészének túraútvonalait. A kijelölt útvonalak kiváló lehetőségeket kínálnak egész Európában a turisták számára, akár rövidebb kerékpáros kirándulásról, akár többnapos utazásról van szó. Az EuroVelo hálózaton belül 15 kerékpáros útvonal van 42 európai országban. A több mint 70 000 kilométernyi hálózatot teljes egészében 2020-ra építik ki, de nagy része akár ma is rendelkezésre áll.

Horvátországon négy EuroVelo útvonal halad át: az EuroVelo 6 (az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig, a Duna útvonalán), az EuroVelo 13 (más néven a „vasfüggönypálya”), az EuroVelo 8 (a mediterrán útvonal) és az EuroVelo 9 (a Balti- és az Adriai-tenger között).

Hasznos információk a kerékpárosoknak és a kerékpárosoknak

A következő tömegközlekedési eszközökön lehet kerékpárokat szállítani: vonaton, hajón, tengeri kompon és folyami kompon, valamint repülőre és bizonyos buszokra is feladhatjuk őket.

Nézze meg, mennyi most a horvátországi autópálya díj ezen kalkulátor segítségével, hogy mennyibe fog kerülni az utazás az autópályadíjakkal és a kompdíjakkal együtt!

Vélemény, hozzászólás?