Az ipari LED takarékos megoldás

Az ilyen kellékek beszerzése már csak azért is nagyon fontos, hogy a vállalat csökkenteni tudja az energiafelhasználás költségeit. Az ipari LED használata elmaradhatatlan, az energiaárak növekedése és a környezetszennyezés következményei miatt. Az ilyen fényforrások nagyban csökkentik az energiafelhasználást, a kiemelkedő élettartam, illetve nagyszerű világítási hatékonyság mellett.

Az ipari LED a hagyományos fényforrásoknál sokkal kedvezőbb, ami a költségeket illeti. Az egyre inkább fejlődő technológiának köszönhetően, a legújabb termékek már a 140 lumen/W értéket is elérhetik, ami több mint tízszerese a hagyományos izzóknak. Az ilyen kellékek tehát rendkívül nagy energiatakarékossággal bíró világítási kiépítéseket tesznek lehetővé. Ez a lehetőség kifejezetten pénztárcakímélő, persze a környezetbarát tulajdonságát sem szabad elfeledni. Az ipari LED lámpák élettartama 50 ezer órára is kinyúlhat, de előfordul, hogy ez a szám ennél is több.

Fontos tényező ezzel kapcsolatban, hogy ezzel az élettartammal több tíz évig is megoldható a világítás. Az ipari LED nagyon hasznos olyan helyeken, ahol elég nehéz és költséges az égők cseréje. A környezetvédelem is fokozottan fontos szempont, ugyanis az átlagos fényforrások általában nagymennyiségű káros anyagot, higanyt tartalmaznak.

Az ilyen termékek elhasználódása után a begyűjtés és az ebből adódó környezetszennyező anyagok feldolgozása hatalmas költségeket eredményeznek. Az ipari LED ezzel szemben újrahasznosítható, azt meg sem említve, hogy mivel nem kell gyakran cserélni, mennyivel kevesebb hulladék várható. A GU10 LED izzó óriási pozitívuma, hogy akkor sem süt ha folyamatosan világít. Szóval, mivel kevés hőt termel, logikus, hogy a felhasznált áramból több fényt állít elő. Késleltetés nélkül, a felkapcsolást követően azonnal teljes fényerővel látja el az adott helyiséget. Nagy előnye továbbá, hogy nem befolyásolja a kapcsolgatás, szóval ez nem okoz rövidebb élettartamot. Nem tartalmaz a GU10 LED izzó mozgó, esetleg lengő alkatrészt és nincs benne gáztöltet sem, ezáltal nem érzékeny a környezetre, tehát a rázkódásból nem keletkezhet meghibásodás. Mivel ezt a kelléket világításra tervezték, nem bocsájt ki sem UV, sem infravörös fényt, ennek köszönhetően nem fog barnulni és melegedni, tehát a légkondival ellátott helyeken sem kell a hagyományos izzók által kibocsájtott hűtést alkalmazni. A GU10 LED izzó többféle világítási szögben irányított fénynyalábbal szerezhető be. A termék pontos és részletes leírásáról az interneten tájékozódhat.

Vélemény, hozzászólás?