életbiztosítások

Az életbiztosítások fajtái: mik a különbségek?

Az anyagi biztonság megteremtése olyan fontos cél, amely mellett senki nem mehet el. Az életbiztosítások minden korábbinál népszerűbbek, ám nem mindegy, melyik típus mellett tesszük le a voksot. Anyagi lehetőségeink éppen úgy befolyásolják döntésünket, mint a biztosítással elérni kívánt célok. A kockázati életbiztosítások bár mindenki által ismertek, de az érdeklődők inkább választják napjainkban azokat a fajtákat, melyek megtakarítási lehetőséggel kombináltak. Az életbiztosítások fajtái között a legfőbb különbség az szokott lenni, hogy milyen célra lehet őket használni.

Az életbiztosítás szót hallva sokan azonnal a klasszikus típusra asszociálnak, amely baleset, betegség vagy például haláleset esetén fizet. Ennek legnagyobb hátránya, hogy a futamidő lejárta után a befizetett összeg nem jár vissza. Nem véletlen, hogy a megtakarításos életbiztosítások a leginkább keresettek. Mindegy, hogy nyugdíj-, lakás- vagy gyermek előtakarékosságról van szó, a takarékosság, és a futamidő után kifizetett pénz olyan vonzó lehetőségként kínálkozik, amely népszerű az érdeklődők körében.

Az életbiztosítással gyakran az a cél, hogy felkészüljünk a váratlan eseményekre, és akkor is anyagi biztonságban tudhassuk magunkat, ha az élet közbeszól terveinknek. Míg azonban egykoron a kockázati eseményhez kötött kifizetés elegendőnek bizonyult, manapság már biztosra akarnak menni az emberek, és életbiztosítás kapcsán is szeretnék viszontlátni azt a pénzt, amit az évek során befizetnek. Ezért választják oly sokan az úgynevezett unit-linked, vagyis befektetési egységekhez kötött életbiztosításokat.

 

A piaci kínálat igen széles, és a sokféle lehetőség között laikusként nem biztos, hogy sikerül kiválasztani a megfelelő ajánlatot. Itt kerülnek képbe a független biztosítási szakértők, akik abban igyekeznek segítséget nyújtani, hogy az anyagi lehetőségekhez és egyéni igényekhez passzoló életbiztosítás mellett sikerüljön letenni a voksot. A függetlenség a témában kiemelt jelentőséggel bír, hiszen így biztosan nem kell attól tartanunk, hogy a szakember valamelyik biztosítót szeretné előnyben részesíteni saját hasznát nézve. Biztosítási kalkulátor segítségével a releváns ajánlatokkal szembesülhet, így már egyfajta képet kaphat arról, hogy mely ajánlatok lehetnek ideálisak az Ön számára.

Vélemény, hozzászólás?