Automata öntözőrendszer telepítése szakértővel

Mai világunkban már teljesen elavultnak számítanak a kézi öntözési megoldások. Bármilyen méretű területnek a tulajdonosa az automata öntözőrendszer megvalósítása mellett voksol, mert nemcsak időt és energiát spórol, hanem pénzt is. Egy jól működő rendszer ugyanis hatékonyan megoldja a locsolást, figyelembe véve, hogy a kert növényei milyen vízigénnyel rendelkeznek. Ennek köszönhetően, környezetbarát módon használja a vizet és csak annyit locsol, amennyi szükséges. Az automata öntözőrendszer használatánál nem fordulhat elő túlöntözés.

Egyedi tervezésű öntözőrendszer
Mivel nincs két egyforma adottságokkal rendelkező terület, így minden automata öntözőrendszer tervezése igazi kihívás a kertépítő szakembernek, hiszen több szempontot kell figyelembe vennie ahhoz, hogy az eredmény kifogástalan legyen. A csepegtetők, szórófejek vagy fúvókák kiválasztása a növények típusának figyelembevételével kerül meghatározásra. Teljes összhangot teremt, ennek köszönhetően lesz hosszútávon fenntartható a kert.

Mennyire magas az öntözőrendszer ára?

A helyszíni felmérés a legtöbb esetben ingyen történik. Az öntözőrendszer ára tartalmazza a kötelezettségektől mentes árajánlat elkészítését. Fontos, hogy az árajánlat legyen minél részletesebb és ne tartalmazzon rejtett költségeket. Minden egység érthető módon legyen megfogalmazva, hogy a megrendelő tisztában legyen azzal, mire költi a pénzét. Az automata öntözőrendszer ára magába foglalja a munkadíjat tételesen és az esetleges plusz kiadásokat is. Érdemes feltüntetni, hogy a rendszer kiépítése mennyi időt vesz igénybe és milyen tényezők befolyásolhatják annak változását. Egy korrekt kivitelező minden kérdésre kell tudjon válaszolni, hiszen a költségvetés során felmerülhetnek olyan szempontok, amelyek nem világosak. Érdemes személyes tapasztalat vagy ajánlás útján kertészt választani, akihez bizalommal lehet fordulni. Ma már az öntözőrendszer ára iránt online is lehet érdeklődni. Kihasználva ezt a lehetőséget egy hozzávetőleges képet lehet kapni az aktuális piaci kínálatról.

Vélemény, hozzászólás?