Amit érdemes tudni az egészséges légzésről

Az egészséges emberek nagyon csendesen, lágyan és erőfeszítés nélkül lélegeznek, majd a kilégzés után egy természetes szünet következik.  A légzés minden esetben az orron keresztül történik – még könnyű fizikai munka/edzés (például séta) közben is. A légszomj érzése nyugalmi helyzetben ismeretlen, ha egészségesen lélegzel, ilyenkor a legjobb ha még csak észre sem veszed a légzésedet.

Ha a légzésed szemmel látható, érzékelhető, és nyugalmi helyzetben erőfeszítést igényel, akkor nagy valószínűséggel a szükségleteidhez képest túlságosan sok levegőt lélegzel be.

A megfelelően végzett légzőgyakorlatok segítségével- amelyek megtanulhatóak az online Buteyko tréningen – az egészséges légzés visszaállítható, mellyel az egészségünkben is pozitív változást érhetünk el, pl a vérnyomás, a stressz csökkenését és az immunrendszer megerősödését.

A Buteyko 5 alkalmas online tréningsorozat segítségével megismerheted milyen a funkcionális és diszfunkcionális légzés, a helyes légzés előnyeit és a helytelen légzés miatt kialakuló betegségeket, a Buteyko oktató segítségével elsajátítjátok a gyakorlatokat és azok pontos kivitelezését. Az online tréning előnye, hogy otthonod kényelméből vehetsz részt rajta, de a kiscsoportos foglalkozás egyben azt is garantálja, hogy személyre szabott programot kaphatsz, amivel a számodra leggyorsabban fejlődhetsz.