porcelán héj

A porcelán héj ugyan olyan tartós, mint a fogkorona

Nagyon sok esetben a fogak pótlására tudunk csak gondolni, amikor elszíneződnek a fogaink vagy esetleg hatalmas rések keletkeznek a fogak között. Ilyenkor a fogszabályozás és a korona felhelyezése az első, ami mindenkinek az eszébe jut, esetleg az implantátum beültetése. Mielőtt a végső döntést meghoznánk érdemes a Clinident rendelőjébe is időpontot kérni.

A porcelán héj sokkal gyorsabb és kímélőbb megoldást nyújt, mint a fogszabályozás, a korona készítés. Érdemes alaposan átgondolni, mielőtt a végső döntést meghoznánk. A porcelán héj felhelyezése egy teljesen fájdalommentes eljárás és nem is vesz sok időt igénybe. Egy korona elkészítése akár több hónapig is eltarthat, tekintve hogy ilyenkor a fogak lecsiszolása is megtörténik, a fogak szabályozása pedig évekig is eltarthat. A Clinident szakemberei 2 hét alatt csodaszép fogsort varázsolnak. Akik csak fog elszíneződés vagy a fogak között rések miatt szeretnének koronát azoknak ezt a lehetőséget is érdemes átgondolniuk. A porcelán héj egy mintavétel után már próbálható és a felhelyezés sem fog túl sok időt igénybe venni.

A teljes munkafolyamat az alábbiakból áll: helyi érzéstelenítést követően a fogat előkészítik a héjhoz, majd lenyomatvételt vesznek és elhelyezik az ideiglenes pótlást. A porcelán héjat a fogtechnikai laborban megtervezik és elkészítik, majd visszaküldik próbára a rendelőbe. Ha minden rendben van, akkor az esztétikai ellenőrzés után már fel is ragasztják a szakemberek, azaz véglegesen rögzítik. A héj felhelyezése után már csak a ragyogó mosollyal kell megküzdenünk, semmi mással. Biztosan furcsa lesz sokak számára a mosolygás, hiszen az elszíneződött fogak miatt sokan nem mosolyognak akár hónapokig. Nem érdemes ezt az eljárást sokáig halogatni, hiszen segítséget nyújthat és növelheti az önbizalmat is. A fogklinika minden páciensnek rendelkezésére áll, ám érdemes időpontot egyeztetni mielőtt útra kelnénk.

Vélemény, hozzászólás?