A Mercedes gyár hatása egészen a vendéglátóiparig kihat

Kecskemét az az alföldi nagyváros, mely évről-évre látványosan fejlődik. Nem csak sportkomplexumai, fürdője és kulturális rendezvényei miatt ismert, hanem a város által kínált számos munkalehetőség apropóján is. Nem véletlen, hogy a környező városokból, községekből is nagyon sokan itt találják meg számításukat. Rengeteg az ingázó, de a kecskeméti letelepedés is nagy népszerűségnek örvend. Ebben jelentős szerepe van a Mercedes gyárnak is, mely újabb és újabb munkahelyekkel várja az ott elhelyezkedni kívánókat.

A gyár környéki szállások iránt is sokan érdeklődnek, hiszen üzleti céllal sok hazai és külföldi szakember érkezik rendszeresen a városba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy színvonal tekintetében a belvárosban és annak környékén elhelyezkedő hotelek viszik a pálmát. Mivel Kecskeméten szinte állandó jelleggel fesztiválok, szabadtéri rendezvények várják a turistákat, kirándulókat, ezért sok esetben a hotelek teltházzal üzemelnek. A kisebb panziók és apartmanok iránt is nagy kereslet mutatkozik, ugyan ezek kevesebb szolgáltatással állnak rendelkezésre, mint az ismert szállodaláncok egyes tagjai.

Kecskemét egyébként remek választásnak bizonyul hosszú hétvégék tervezésére, de akár egynapos fürdőzés, kirándulás kapcsán is megállja a helyét. A város mesterségesen kialakított tavánál homokos part várja a nap és a víz szerelmeseit, de az élményfürdőben is izgalmas kikapcsolódásban lehet részük a vendégeknek. A nagyobb hotelekben fedett medencék és wellness részleg szolgálják a kényelmet, de ha a természet közelében töltenénk időnket, akkor a Vadaspark és az Arborétum lehet a jó választás.

A városból kiindulva többféle kirándulási lehetőség is akad, így felkereshetjük a Tisza partot és Tiszakécske gyógyfürdőjét, de a felújított kerekdombi fürdő, vagy a retro hangulatot garantáló Tősfürdő is remek választás lehet. A romantika és a csónakázás sem hiányozhatnak a programok közül, ugyanis a Kecskeméttől elérhető közelségben fekvő Tőserdő és a Holt-tisza ezekre is remek lehetőségeket teremt. Az alföldi nagyváros és annak környéke minden korosztály számára kitűnő programokat kínál, de az üzleti úton levőknek is érdemes néhány napot rászánni arra, hogy felfedezzék a régió látnivalóit.

Vélemény, hozzászólás?