hdmi kábel ár

A HDMI kábel árát a méret is befolyásolja

Sok különböző High Definition Multimedia Interface kapcsolatot létrehozó vezeték van a piacon. Ha Ön nemrégiben vásárolt egy új tévét az egyik hazai elektronikai eszközöket árusító áruházláncból, akkor valószínűleg megpróbáltak eladni Önnek hozzá egy vezetéket is. Az új tévéhez ajánlott arany vagy platina bevonatú HDMI kábel ár általában elég magas. Megéri az érte kifizetett pénzt? Ha nem okoz gondot, hogy egy kicsivel többet költ a kelleténél, akkor természetesen vásárolhat arany vagy platina bevonatú vezetékeket.

Ahelyett, hogy azon aggódna, a vezeték arany vagy platina bevonatú huzalokkal rendelkezik-e, inkább azt ellenőrizze, miszerint a legújabb HDMI 2.0 vagy HDMI 2.1 szabványnak felel meg és takarítson meg némi, egyes esetekben pedig sok pénzt! Manapság a borsos HDMI kábel árakat böngészve remek akciókat is találhat. A HDMI kábel árakat a méret is befolyásolja. Igyekezzen megfelelő hosszúságút vásárolni. Fontos, hogy a kábel ne legyen túl rövid, mivel akkor nem éri majd el a TV HDMI portját.

Honnan kapta a nevét a banán aljzat?

Az eszközt elsősorban arra használják, hogy az erősítőből vagy vevőegységből érkező hangszóró vezetéket közvetlenül a hangszóróba dugják. A banán aljzat az alakjáról kapta a nevét. Ez egy karcsú, de kidudorodó dugasz, ami egy banánra hasonlít. De a gyümölccsel ellentétben nem hajlított, hanem egyenes. A banán aljzat egyéb felhasználási területe az elektronikus berendezések tesztelése. Míg az eszközt sok otthoni Hi-Fi elektronikai alkatrészhez használják, a magasabb feszültségekhez speciális fajtái léteznek, amelyek szigetelő burkolatot tartalmaznak, hogy elkerüljék a véletlen áramütést.

A legtöbb banán aljzat piros és fekete, bár számos más színben is kapható. Bár ez a termék hatékony és nagyon megfizethető, a legtöbb ma gyártott Hi-Fi audio berendezés általában eltérő típusú aljzatokat használ, beleértve az RCA és a HDMI kábeleket. A banán aljzat feszültséggel feltöltve baleseteket, például áramütést, égési sérüléseket és rövidzárlatokat is okozhat. Az ilyen veszélyek elkerülése érdekében, számos típusú burkolat áll rendelkezésre.

Vélemény, hozzászólás?