frottír méteráru

A frottír méteráru bírja a strapát

A minőségi anyag egyik legnagyobb előnye a kiváló nedvszívó képesség. A frottír méteráru lágy, bársonyos, hurkos felületű. Általában mindkét oldalán egymáshoz közel elhelyezkedő fonalhurkok kapnak helyet. Ezek minden esetben kiemelkednek a textil síkjából. Többnyire törölközőt, mosdókesztyűt, fürdőköntöst, valamint játékfigurákat készítenek belőle. Rendkívül strapabíró, hiszen a sűrű mosást is jól bírja. Ha az előírtak szerint történik a mosás, akkor nagyon hosszú ideig megőrzi az eredeti állapotát.

A frottír méteráru többféle színben és méretben megvásárolható a hagyományos és az online áruházakból. A tartósságából és a többi jó tulajdonságából kifolyólag nem véletlen, hogy gyakran használják szállodákban is. Az anyagot előszeretettel alkalmazzák a lepedők és a párnahuzatok készítésekor. A színvonalas anyag óriási pozitívuma, hogy több mint 500 mosást képes kibírni anélkül, hogy elveszítené a bolyhos szerkezetét. A frottír méteráru tisztításakor érdemes folyékony mosószert használni, mint minden más érzékeny szövet esetében.

Az organikus pamut környezetbarát

Bátran kijelenthető, hogy ezt a kitűnő anyagot szinte minden ember kedveli. Az organikus pamut súlytalan és kimagaslóan jól szellőzik. A felhasználási területe rendkívül széles. A minőségi változat sohasem okoz bőrreakciókat és hosszú az élettartama. Környezetbarát, tehát az előállításakor nem használnak fel vegyi anyagokat. A kelméből készített ruhák alkalmasak gyermekeknek, érzékeny bőrű embereknek és azoknak is, akik hajlamosak az allergiára.

Az organikus pamut erősebb a hagyományos típusnál, ezért tovább megőrzi eredeti színét és formáját. Pozitívumai közé sorolható, hogy több mint 100 mosást elvisel változatlanul. Minden ilyen terméknek tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, ami jelzi a környezetbarát jellegét. A textíliát elsősorban Törökországban, Indiában és Kínában állítják elő. Aki ilyen anyagból kivitelezett ruhát vásárol, az hozzájárul a természet megőrzéséhez. Az organikus pamut felhasználásával készített ruhaneműket csak akkor szabad gépben mosni, ha az a címkén fel van tüntetve. Erre a dologra oda kell figyelni!

Vélemény, hozzászólás?