dixit

A Dixit egy annyira egyszerű társasjáték hogy otthon, házilag is elkészíthető

A Dixit 2010-ben az év társasjátéka volt és azóta is népszerű a társasjátékokat kedvelők között. Nem kell megvenni, hiszen otthon, házilag is elkészíthető, azonban ha mégis szán rá 7790 Ft-ot, akkor a Dixit itt megvásárolható. A Dixit egy asszociációs játék így a megoldások száma végtelen, hiszen csak a fantáziánk szabhat határt neki. A kreatív játékot 3-6 játékos játszhatja, amely teljesen nyelvfüggetlen így bármelyik kiadást is sikerül megvásárolnunk tudunk majd vele játszani. A legújabb kiadásoknál már akár 12 fő is játszhatja, így akár baráti társaságoknak is hatalmas élményt nyújthat. Mivel a játékban kártyák szerepelnek rajzokkal, így azokat akár otthon is elkészíthetjük kartonból.

 

3 illetve 6 kártyalappal kezdenek a játékosok, amelyek képeket ábrázolnak. A soron következő játékos kiválaszt egy kártyát és a többi játékosnak asszociatív módon megpróbálja leírni, hogy mit ábrázol a kártya, ami a kezében van.

Lehet mondani, énekelni, utalni lehet akárcsak egy szóval is. A többi játékosnak a saját lapjaiból kell egyet kiválasztaniuk, amelyik a bemutatott kártyának leginkább megfelelhet. A mesélőnek kell átadni ezeket a lapokat, úgy hogy azokat senki ne lássa. A mesélő ezeket a lapokat összekeveri úgy, hogy az övét is közé teszi. A többi játékosnak meg kell tippelnie, vajon melyik kártya lehetett a bemutató játékos kezében.  Mára már számtalan kiegészítő és újabb kiadás érhető el a Dixitből, így akár ezen a karácsonyon is játszhatunk családunkkal, barátainkkal. A Dixit, 2,3,4,5,6,7 is megtalálható a kínálatban. A Kalandok, az Eredet, az Álmodozások, az Emlékek, a Látomások. Mind-mind különböző képanyagot és témát dolgoznak fel. A különleges kiegészítőket akár 4790 Forintért is megvásárolhatjuk, és ha időben leadjuk a rendelésünket, akkor még a karácsonyfa alá is betehetjük a gyerekeknek, vagy csak úgy magunknak, a családnak.

Vélemény, hozzászólás?