Dacia Sandero felni

A Dacia Sandero felni megfelelőségi igazolása

Érthető módon sokan csakis olyan keréktárcsát szeretnének felszerelni a kocsira, amelyik minden téren megfelel a követelményeknek, a kocsit és a hatósági előírásokat illetően is. Aki biztosra szeretne menni a Dacia Sandero felni tekintetében, annak egy bevált módszer mellett kell döntenie.

Manapság a legtöbb keréktárcsa gyártó az adott felnik minősítése során gyakran olyan típusokra is igazolják a megfelelőséget, amiknek a gyári ajánlásában nem szerepel a szóban forgó méret. Hogyan is történik ez? Nos, a lényeg itt egy speciális homologizációs papír, ami egyfajta igazolásként hat, hiszen ezt egy elismert és arra jogosult intézet adja ki.

Legtöbbször a német TÜV vagy a dán AVE intézetekről van szó. Bizony a Dacia Sandero felni megfelelősségére is vonatkozhat az adott dokumentum. Elméletileg a forgalmazók minden felnit ilyen papírral kísérve kapnak, hiszen ez része a komplett csomagnak. Amúgy mostanság az egyre nagyobb felnik dominálnak. Nincs ez másképp a Dacia Sandero felni esetében is.

Tudják a hatóságok is, hogy a felhasználók ezeket részesítik előnyben, több okból is. Sokakat már csak ezért sem lepett meg, hogy a tavalyi AMTS nyereményautó forgalmijában a gyári javasoltnál nagyobb méretű felnit is bejegyeztek. A fent bemutatott papírral az arra hivatott intézettől nyugodtan kérni lehet aztán egy szakvéleményt, ami szerint az adott alkatrész alkalmas a szóban forgó gépjárművön való alkalmazásra.

Hogyan történik a Peugeot 307 felni megfeleltetése?

A szakvéleménnyel lehet kérni a megyei vagy fővárosi NKH vizsgabázison a magyar hatóság jóváhagyását. Ennek a lényege, hogy itt bejegyzik a forgalmi engedélybe a Peugeot 307 felni nagyobb változatának a használati jogát. Ha pedig ez meg van, akkor bármiféle közúti ellenőrzéssel is nézzen szembe az ember, abban biztos lehet, hogy egy rendőr sem tud belekötni a szokásosnál egyedibb tárcsaméretbe vagy kialakításba.

Természetesen a megfeleltetés nem arról szó, hogy akármit be lehet jegyezni és mindent elfogadnak. Van olyan Peugeot 307 felni, ami biztonsági okokból szóba sem jöhet. A szakemberek tudják, hogy csakis a megfelelő alkatrészek jöhetnek szóba.