5 érv a bejárati biztonság

5 érv a bejárati biztonsági ajtó mellett

A bejárati ajtó ma már nem csak esztétikai értékek miatt érdemel figyelmet, hanem a biztonság apropóján is. Sokan vannak, akik a legolcsóbb megoldás mellett teszik le a voksot lakásfelújítás, építkezés során, pedig ez a területe a lakásnak mindenképpen odafigyelést követel meg. A statisztikák szerint a betörések nagy része a bejárati ajtón keresztül történik, ezért a megelőzés és vagyontárgyaink védelme érdekében célszerű körültekintően választani a kínálatból. A bejárati biztonsági ajtó esetében nem pusztán egy nyílászárót kaphatunk, hanem sokkal inkább eszközt a biztonsághoz, az otthon nyugalmához.

  1. Időtálló minőség

Ha bejárati ajtó választásáról van szó, akkor természetes, hogy legtöbben hosszú évekre ideális típusra vágyunk. E tekintetben fokozottan igaz, hogy érdemes a megbízható minőség mellett letenni a voksot, hiszen így évtizedekig optimálisan működő, megbízható nyílászárót tudhatunk magunkénak. Nem csak a zárszerkezetekre igaz ez, hanem a felületi kialakításra, valamint a hő-és hangszigetelés kapcsán érvényesülő jellemzőkre is.

  1. Hangszigetelés az otthon nyugalmáért

Elsősorban közös folyosóval, lépcsőházzal rendelkező ingatlanok esetében bír kiemelt jelentőséggel a hangszigetelés, de az udvarra nyíló bejárati ajtók esetében sem elhanyagolható szempont, mennyire szűrhetőek ki a zajok. Mindegy, hogy a kelleténél némileg hangosabb, ajtó előtt elvonuló szomszédokat nem szeretnénk hallani, vagy a lépcsőházban zajló beszélgetésektől tartanánk távol magunkat, a tökéletes hangszigetelést nyújtó bejárati biztonsági ajtó segítségével az otthon nyugalmát minden külső, zavaró tényezőtől függetlenül élvezhetjük.

  1. Hőszigetelés télen-nyáron

Nem csak az ablakok kapcsán érdemes a hőszigetelő képességre odafigyelni, hanem a bejárati ajtók esetében is. A korhadások, vetemedések és az elavult kivitelezés akár komoly plusz költségeket is okozhatnak a téli időszakban. A fűtési költség csökkentésén túl azonban nyáron sem mindegy, hogy mennyire sikerül a tikkasztó meleget otthonunkon kívül rekeszteni. A megfelelő hőszigetelésre az ajtó kiválasztásakor is célszerű figyelmet szentelni, hiszen ezen a lakás kellemes belső mikroklímája múlhat mind télen, mind nyáron.

  1. Védelem a betörések ellen

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bejárati ajtó az elsődleges terület, amelyet az illetéktelen behatolók megcéloznak. Az elavult zárakkal gyakorlatilag pillanatok alatt elbánnak, és onnantól vagyontárgyaink, személyes szféránk kitettek a betörők tevékenységének. A Hisec biztonsági ajtó segítségével feladhatjuk a leckét az értékeinkre pályázóknak, akik garantáltan nem találnak majd fogást a nyílászárón. Nagyon fontos a megfelelő beépítés is, ezért a területen otthonosan mozgó profikra érdemes ezt a feladatot bízni.

  1. Esztétikus megjelenés a stílusos otthon szolgálatában

Ugyan a biztonság és az optimális funkcionálás elsődleges szempontnak számítanak ajtóválasztás során, de természetesen nem mehetünk el az esztétikus megjelenés mellett sem. A gyártók kiemelt figyelmet fordítanak erre is, hiszen nem mindegy, hogy a választott bejárati biztonsági ajtó mennyire passzol a lakberendezési stílushoz. Ma már nem kell feláldozni a biztonság oltárán az igényes megjelenést és a részlet gazdag kivitelezést sem. További jó hír, hogy napjainkban megfizethető áron valósíthatjuk meg mindezeket a felsorolt célokat. A hagyományos ajtó típusok helyett tehát mindenképpen megéri a biztonsági bejárati ajtó előnyeit választani, mely hosszú távon szolgálja majd kényelmünket.

Vélemény, hozzászólás?